El Ramadán Ja ha arribat!!

El Ramadán Ja ha arribat!!

Els més de 1.600 milions de musulmans que hi ha al món comencen el dia 16 d'aquest mes a celebrar el mes sagrat: El Ramadán





T'explicarem en què consisteix aquesta celebració per a través de les preguntes següents.


Què és el Ramadán?

El Ramadán és una tradició musulmana que se celebra el novè mes del calendari musulmà, començant així el dejuni voluntari de tots els seus membres abstenint-se de les influències d'exterior, és a dir, de menjar, beure alcohol o el sexe.
 
Per què se celebra el ramadán?

El ramadán coincideix amb la data en què el profeta mahoma va rebre la primera revelació de l'coran, el llibre sagrat dels musulmans que, entre altres moltes coses, estableix els límits en les relacions entre individus i entre l'individu i la comunitat.



Durant el ramadán els musulmans han de complir amb el dejuni o sawm un dels cinc pilars de l'islam, considerat com un mètode d'auto-Purificació pel qual aprenen a tenir força i paciència, i per tant, a conèixer-se a si mateix.

D'aquesta manera, aquest mes sagrat té, a més d'una funció religiosa, un sanitària (purifica el cos), mental (enforteix la voluntat) i moral (fer compender el que pateixen les persones privades d'aliment, posar-se a la pell de les persones pobres que no tenen res per menjar.



Quant dura el Ramadán i quines són les seves fases ?


Aquest any, el 2018 el Ramdà comença el 17 de maig  i acaba el 15 de juny. És a dir, el Ramadán dura un mes i comença amb l'aparició de la lluna a la fi de Sha'ban. Com hem dit abans amb el vuitè mes en el calendari lunar musulmà.

El dia més important del Ramadà és "Laylat al-Qadr" (Nit del Destí), en la qual Mahoma va rebre la primera revelació.Es celebra el dia número 27 del Ramadán
El mes acaba amb l'anomenat Eid al-Fitr, el primer dia del nou mes Shawwal. Aquest comença quan es pot veure la primera lluna nova. Si aquesta no és visible a causa de les condicions climàtiques, per musulmans molt creients segueix el Ramadán..

Quines són les oracions del Ramadán?

Aquestes són les cinc oracions que es fan durant el mes del Ramadà al llarg del dia:

  • Fajr o oració de l'alba 
  • Dhuhr o oració del migdia 
  • Asr o oració de la tarda
  • Maghrib o oració de la posta de sol 
  •  Isha o oració de la nit.

El dejuni al Ramadán

El dejuni és el costum central en el Ramadán. Per als musulmans creients aquest dura de la sortida del sol fins a la posta del sol de cada dia. Per tal raó, depenent de l'any islàmic (el qual té menys dies que l'any calendari actual) el dejuni pot durar entre 8 hores (quan el Ramadà té lloc en els mesos d'hivern) i 16 hores (quan el Ramadà té lloc en els mesos d'estiu). El menjar que es pren abans de la sortida del sol és anomenada Suhoor.


El menjar que es pren després de la posta del sol és anomenada Iftar.  




Depenent de la cultura i la regió els àpats difereixen substancialment entre si. Això passa sobretot perquè en les diferents regions s'aconsegueixen diferents productes comestibles. El terme dejuni per als musulmans té un significat força més ampli que el conegut habitualment. Així, un dejuni estricte també significa que durant el dia no es pot beure res. Per celebrar aquest temps de dedicació i devoció, els musulmans creients també renuncien a altres activitats de la vida diària. Entre aquestes, s'inclouen activitats sexuals i tot tipus de comportament i discurs que és considerat un pecat.







Comentarios

Entradas populares